Крал на джаза: ПОД WHITEMAN и неговия оркестърРапсодия в синьо с вокал ГЕОРГИ Гершвином 1924 Philadelphia Academy of Music Concert Herald (Флаер)

Крал на джаза: ПОД WHITEMAN и неговия оркестърРапсодия в синьо с вокал ГЕОРГИ Гершвином 1924 Philadelphia Academy of Music Concert

Налично за поръчка
BGN 199.99
Налично:

Това е рядък четырехстраничный рекламен вестник (флаер), рекламирующий еднодневен концерт на речта на ПОЛ Уайтмена и неговия оркестър с вокал ГЕОРГИ Гершвином в музикалната Академия във Филаделфия, щата Пенсилвания, 27 ноември 1924 г.. Историческа справка : 19 септември 1924 г. Пол Уайтмен и неговия оркестър изнесоха концерт. Оркестър напуска Пенсильванский гара за своя трансконтинентального турне, което продължи почти осем месеца, с няколко ответными на посещения в Ню Йорк в рамките на този период.Група стана почти 200 участия в почти две трети от сащ.Всеки концерт е подобна на велик концерт в Эолийском зала на 12 февруари 1924 г., който включва премьерное изпълнение "Рапсодии в синьо"на Джордж Гершуин.Фортепианным вокал на турнето за "Рапсодии" е Хари Перелла, с изключение на два пъти, когато пианист е самият Джордж Гершуин : концерт на 27 ноември 1924 г. в Филадельфийской академия за музика и концерт на 4 декември 1924 г. в Бостънския симфонични зала.Бен Бърни пише в стая "Вариете" от 14 август 1924 г. след концерта на Пол Уайтмена : ""Рапсодия в синьо" на Джордж Гершуин е пиеса на съпротива.Този номер е създало усещане дори и в интелектуален музикални среди.Пол Уайтмен заслужава голяма похвала за това, че насочи вниманието на обществеността към този безспорен шедьовър на нова и модерна училище".Очевидно, тази брошура е отпечатана още преди това, като ДЖОРДЖ Гершуин хванал на работа.Програмата на този концерт е на разположение в отделен списък.) ...ДЕТАЙЛИ : Този четырехстраничный herald има размери 5 3/8" X 8" инча и включва снимка на Уайтмена и Оркестър, дата на изпълнение и цената на билетите на предната страна, рекламен текст и откъси от поредица ревюта на вътрешните страници, както и публичност на Victor Records Пол Уайтмена и неговия оркестър от външната страна. задник ...СЪСТОЯНИЕ : с изключение На гънки по шев и леко износване на ръбовете, този рядък флаер е в отлично състояние.

Основни характеристики

Най-добри сделки